500 euro jane boll! Do ha, fle dhe do…” Prifti grek ngel pa me nd nga kerkesat e te rinjve

Në një intervistë për gazetën “Kathimerini”, Kryepeshkopi i Athinës dhe Greqisë, Jeronimi, ka folur për nevojën e një “ri-evangjelizmi” në shekullin e konsumizmit. Ai ka folur për një dekadencë të madhe përkundrejt të cilës lind nevoja për të vepruar bashkarisht.

Për të kuptuar se deri ku ka mbërritur shoqëria në përgjithësi, Jeronimi ka treguar një histori personale:

“Një djalë i ri, i diplomuar në Universitetin Kombëtar Teknik të Athinës erdhi tek unë dhe më tha: “Dua një punë, për katër apo pesë orë në ditë, jo më shumë dhe dua plot kohë të lirë”.

E pyeta nëse po bënte diçka tjetër në krahun tjetër, ndonjë kërkim ndoshta.

“Jo”, u përgjigj, “nuk po bëj gjë tjetër”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*