91-vjeçarja shqiptare që “ lë shta tzënë” gratë: Edhe gjinek ologët kanë sjellë grate e tyre, ja cfare u ben

Halime Krasniqi është një 91-vjeçare nga Drenica e Kosovës, e cila që në moshën 14 vjeç ka nisur “zan tin” e tr ashëguar nga nëna e saj që të “lërë shta tzënë” gr atë. E ëma e ka mësuar që 8 vjeçe, por ka nisur që ta pr ktikojë më vonë.

Tek nënë Halimja shkojnë shqiptarët nga të gjitha trojet shqiptare dhe jo vetëm, madje edhe të huajt. Madje veç së mundjes së k ncerit, e moshuara kuron çdo gjë tjetër prej 78-vitesh pa medi kamente farmaceutike.

Nuk ka bërë kurrë ab rte, përjashtohen rastet kur fë mija ka nd rruar je të që pa lindur. Në kohën e luf tës ka ndihmuar shumë gra për të sj ellë në jetë fëm ijët. Fam iljarët e Halimes thonë se gr atë e moshave të ndr yshme vijnë që në orët e para të mëngjesit për të zënë radhë.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*