Direkt u japin dhuratë 21.500 euro/ Nëse i doni shkoni jetoni në këtë fshat

Emigrimi është një fenomen që ka përfshirë jo vetëm Shqipërinë dhe vendet e ngjashme me ekonomi të dobët, por edhe ato me ekonomi të fortë, sic është Zvicra.

Vendi zviceran Albinen, i vendosur në kantonin Valais, është një fshat i vërtetë nga përrallat dhe autoritetet e këtij vendi vendosën të ofrojnë 21,500 euro për secilin person që vjen të jetuar aty.

Kjo është një politikë, e cila vitin e kaluar entuziazmoi banorët e Evropës, dhe të cilën qeveria e qytetit në dhjetor 2017 vendosi ta zbatojë në mënyrë që të përballen në mënyrë aktive me emigrimin e popullsisë. Megjithëse në këtë fshat ka vila të shumta, të rinjtë po largohen nga fshati, raporton Euronews.

Banorët e fshatit kërkojnë nga autoritetet lokale për të siguruar të ardhmen dhe mbijetesën e fshatit, ndaj ishte e nevojshme hjartimi i një plani.

Plani i këshillave lokale për familjet apo individë, të huajt, të cilët vendosin për të blerë ose ndërtojnë një shtëpi në Albinen, në rrethana të caktuara, marrin dhuratë nga 25.000 franga (21.500 euro) për çdo të rritur në familje dhe një shtesë prej 10.000 franga (8.500 euro) për fëmijë .

Familja katër veta, sipas këtij propozimi, do të merrte një bonus me vlerë 70.000 franga zvicerane. Nuk dihet sa do funksionojë ky plan, por kjo është e vetmja mënyrë për të mos lejuar braktisjen totale të shumë fshatrave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*