(Foto) Ja sa shumë ka ndryshuar aktori që ka luajtur ”Shoku ynë Tili”, do habiteni se ku jeton tani

Filmat shqiptare janë pasuria e paçmuar që kemi. Janë perla dhe secili prej tyre është në zemrat tona. Batutat, ngjarjet dhe sidomos aktorët janë rrënjosur thellë në mendjen e gjithsecilit. Ata nuk harrohen kurrë dhe i shijojmë sërish.“Shoku ynë Tili” është një ndër flmat shqiptare më argëtues.

Vështirë të ekzistojë ndonjë shqiptare që nuk e ka parë filmin. Një “mistrec” që vendoset në pozita të ndryshme dhe na dhuron skena të bukura.“Shoku ynë Tili” është një nga filmat shqiptar me te dashur. Protagonisti kryesor Tili është nga ato personazhe që edhe sot kujtohen me nostalgji dhe mbahen mend mirë në kujtesën e publikut shqiptar të viteve ’80.Sa shumë ka ndryshuar “Shoku ynë Tili”, me siguri nuk e njihni dot.

Aktori që interpretoi këtë rol Arben Latifi do të mbetet një nga ikonat e kinematografisë shqiptare, edhe pse karriera e tij do të niste me rolin e Tilit dhe përfundonte në vitin 1984 me rolin e Ilirit në filmin “Lundrimi i parë”.Nga koha kur u xhirua filmi (1981) kanë kaluar 37 vjet dhe Tili nuk është më ai djali i vogël që ne kujtojmë, por ka ndryshuar aq shumë sa nuk mund ta njihni.Aktori i cili prej vitesh jeton në Gjermani vazhdon të mbajë ngjyrën e flokëve bjond edhe pse jo natyrale ai duket vërtetë në formë dhe trendy. Tili ynë është rritur dhe duket simpatik.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*