Historiani Turk: Skëndërbeu Ishte Spiun Turk, E Dërguam Në Shqipëri Dhe I ‘Ngulëm’ Për 600 Vite Tjera

Historianët bashkëkohorë turq vazhdo.jnë të kenë . të ndry.shme për Skënderbeun dhe ep.okën e tij. Derisa një numër i tyre pëlq.en të përm.end Skënderbeun kali.mthi si pengesë e përko.shme e fushatave push.tuese osmane, të tjerë si Halil Inallçik shprehin konsiderata ndaj rezis.tencës së tij.Halil Inallçik, që ndërroi jetë vitin e kaluar, konsiderohet si një prej historianëve më të mirë turq që njihen edhe ndërkombëtarisht, shkruan Konica.al.s. Per te lex.uar me shume ju ft.ojm qe te sht.ypni rek.lamen me pos.ht e cila eshte e shfaqur ne formen e fto.ografis

Si ligjërues edhe në Universitetin e Çikagos, ai është autor i një varg punimesh serioze për fazat e hers.hme të pushti.meve osmane në Ballkan. Në fokus të interesimit të tij kanë qenë edhe zotërimet e para osmane në Shqipëri, përfshirë sistemi i timarit dhe regjistrat e ndryshëm kadastralë.shtype rek.lamen dhe shiok vi.deon e plote

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*