Ju Si E Quani Këtë Frut Në Zonën Tuaj Dhe Të Tregoj 12 Arsye Pse Duhet Ta Konsumoni…

Ju Si E Quani Këtë Frut Në Zonën Tuaj Dhe Të Tregoj 12 Arsye Pse Duhet Ta Konsumoni…

Hidet janë një lloj fruti që e kanë origjinën nga Kina dhe Korea. Ato janë përdorur shekuj më parë për të lufttuaar disa sëmunddjee dhe për të lufttuaar stresiin. Xinxifet kanë veti antiimykotikee, antiibakteriaale, antiioksidantee etj.

Në fjalorin e gjuhës shqipe ky frut quhet hide, ndërsa në gjuhën e përditshme i referohemi me ide, në jug të vendit xinxife kurse shkodranët dhe kryesisht pjesa e veriut e quan kimça. Ja disa nga përfitimet shëndetësore që sjell konsumimi i xinxifeve apo hideve (si i thoni në zonën tuaj):

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*