Kush Ka Nevojë Për Më Shumë Gjumë Burrat Apo Gratë?

Kush Ka Nevojë Për Më Shumë Gjumë Burrat Apo Gratë?

Sipas një studimi të fundit, i cili mori në shqyrtim 210 burra dhe gra të moshës së mesme, gratë zyrtarisht kanë nevojë për më shumë gjumë se burrat dhe se mungesa e gjumit çon në probleme më të mëdha shëndetësore tek gratë sesa tek burrat.

Profesor Jim Horne, drejtor i ‘Sleep Research Center’ në Universitetin e Loughborough-it: “Ne kemi gjetur se për gratë, një gjumë i dobët është i lidhur fort me nivele të larta të shqetësimit psikologjik dhe ndjenja më të mëdha të armiqësisë, depresionit dhe zemërimit”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*