Nuk besoj qe i keni ditur këto fakte të çuditshme për Zvicrën ?

Nuk besoj qe i keni ditur këto fakte të çuditshme për Zvicrën ?

Duke vazhduar nga pika e mësipërme në lidhje me ekuilibrin punë -jetë, e diela është ende shumë ditë pushimi, me shumicën e dyqaneve dhe bizneseve të mbyllura. Për njerëzit e mësuar me konsumizmin 24/7 kjo mund të marrë pak kohë për t’u mësuar.

Por qëndroni pranë dhe mund ta gjeni veten duke shijuar kohën e ndërprerjes duke kaluar kohë me miqtë (ose Netflix). Është mirë të dish se ndonjëherë nuk ka mundësi tjetër veçse të pushosh. Mirepo, nëse një ditë e plotë pa blerje është shumë – ose nëse keni nevojë vetëm për një litër qumësht – dyqanet në vende përfshirë stacionet e trenit dhe madje edhe aeroportet të jenë të hapura. Nga rruga, shumica e Zvicrës gjithashtu tenton të mbyllet gjatë verës dhe gjatë drekës. Lini mënjanë shumë para për kostot e vendosura (dhe pastaj lini mënjanë edhe disa të tjera) Të gjithë e dinë që Zvicra është e shtrenjtë dhe të gjithë kanë një histori për të treguar për herë të parë që paguan 8 franga zvicerane (rreth 8 dollarë ose 7 euro) për një kafe ose 15 franga për një gotë verë. Por kostot reale të krijimit në vend ia vlen të merren parasysh-edhe nëse keni 1 punë të paguar mirë të rreshtuar. Ka një shans te mirë, për shembull, që ju do të duhet të paguani qiranë tre mujore paraprakisht.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*