Po ikin nga Shqipëria të rinjtë, 25-vjeçari: Do punoj në tokën time dhe me b agëtitë e mia, nuk iki

Ai eshte nje djale punetor Xhuljano Mehmeti është vetëm 25 vjeç por që fëmijë ka ditur që jeta e tij do ishte pranë tokës dhe bl egtoris. Djem te tilll jane mr ekulli per familjet e tyre. Xhuljanon e gjejmë në fermën e tij ne fshatin Poro të qytetit të Vlorës.

“Jam në tokën time dhe në b agëtitë e mija, pasi kjo është ajo që kam d ashur që fëmijë kur re nd j a pas gjyshërve apo babait për të ku ll o t ur dhentë”. Xhuljano së bashku me v ëllezërit e tij vazhdojnë tr aditën e familjes. në një kohë kur shumë të rinj largohen nga vendi i tyre me shpr e s ën për të gjetur punë apo një të ar dhme më të mire,ndërsa për Xhuljanon largimi nga ve ndlindja nuk është zgj i dh je.
Ai thotë se është i lu mtur me punën që bën dhe që edhe këtu në Shqipëri j etohet mirë, mj afton të punosh, jashtë nuk është fushë me lu le.Ai fton të gjithë b ashkëmoshatarët e tij të që ndrojnë në Shqipëri, nuk ka gjë më të bukur sesa të je tosh dhe punosh në vendin tënd thotë ai.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*